Doprava zadarmo nad 60 €

Víno Hubinský Rizling vlašský 2017

Rizling vlašský
-15%

90 % hrozna pochádza z honu Grefty zo Šenkvíc, kde bolo hrozno veľmi vyzreté, cukornatosť pri zbere bola viac ako 24 NM, zvyšné hrozno pochádza z pezinských vinohradov Gedne a Grefty 3. Macerácia na šupkách dva dni. Spontánna fermentácia prebiehala v nereze. Neskôr víno vyzrievalo v dreve a v betónovom tanku. Intenzívny, kvetovo -medový až cibébový, silno korenistý, to je Hubinských vlašský rizling zo šenkvického chotára. Dajte mu čas rozvinúť sa v pohári. Získa si Vás silnou a koncentrovanou, prirodzene hroznovou chuťou so stopami bieleho korenia. Dochuť je veľmi intenzívna. Vlašák výnimočnej kvality. Certifikované bezhistamínové víno.

Krajina pôvodu

Slovensko

Región

Malokarpatská oblasť

Typ vína

Biele

Odroda

Rizling vlašský


Obsah alkoholu

14.5 %

Cukornatosť

Suché

Objem

0,75 l

Servírovanie

10 - 12°C


Odporúčanie k pokrmom

Pečené kačacie prsia, teľacie kotlety


Cena

13,70

11,65

s DPH

+ -

Vinárstvo: Víno Hubinský

Rodinné vinárstvo Víno Hubinský vyrába víno výhradne z hrozna z vlastných viníc. Hospodári na ploche približne desať hektárov. Filozofia vinárstva je založená na vysokej kvalite hrozna a odrodovom charaktere vín, v ktorých cítiť prejav pôdy, polohy a ročníka. Prioritou je šetrné spracovanie zamerané na prirodzenosť a vyjadrenie terroiru. Hrozno zberajú výhradne ručne. Výsledkom je odrodové víno, v ktorom sa snúbi práca vinohradníka aj vinára. Každým ročníkom kvalitu hrozna a vína posúvajú neustále vyššie. V ročníku 2016 vyrobili dve vína, v ktorých prebiehalo kvasenie spontánne a v roku 2017 už spontánne kvasila väčšina vín a pri tých zvyšných používajú vybranú “ terroirovú” kvasinku s neutrálnymi kmeňmi. V roku 2017 začali používať ekologické prostriedky na ochranu vinohradov na viac ako 80 %, postupne plánujú prejsť na úplný ekologický režim vo všetkých vinohradoch.

Viac o vinárstve

Pridajte sa k nám na Facebooku Nechajte si zasielať náš newsletter
Rozumiem

Web stránka llwine.sk používa pre zlepšenie používania súbory cookies. Viac sa dozviete v ochrane osobných údajov.