Víno Hubinský Rizling vlašský 2017
90 % hrozna pochádza z honu Grefty zo Šenkvíc, kde bolo hrozno veľmi vyzreté, cukornatosť pri zbere bola viac ako 24 NM, zvyšné hrozno pochádza z pezinských vinohradov Gedne a Grefty 3. Macerácia na šupkách dva dni. Spontánna fermentácia prebiehala v nereze. Neskôr víno vyzrievalo v dreve a v betónovom tanku. Intenzívny, kvetovo -medový až cibébový, silno korenistý, to je Hubinských vlašský rizling zo šenkvického chotára. Dajte mu čas rozvinúť sa v pohári. Získa si Vás silnou a koncentrovanou, prirodzene hroznovou chuťou so stopami bieleho korenia. Dochuť je veľmi intenzívna. Vlašák výnimočnej kvality. Certifikované bezhistamínové víno.
Krajina pôvodu
Slovensko
Región
Malokarpatská oblasť
Typ vína
Biele
Odroda
Rizling vlašský
Obsah alkoholu
14.5 %
Cukornatosť
Suché
Objem
0,75 l
Servírovanie
10 - 12°C
Odporúčanie k pokrmom
Pečené kačacie prsia, teľacie kotlety
Vinárstvo: Víno Hubinský
Rodinné vinárstvo Víno Hubinský vyrába víno výhradne z hrozna z vlastných viníc. Hospodári na ploche približne desať hektárov. Filozofia vinárstva je založená na vysokej kvalite hrozna a odrodovom charaktere vín, v ktorých cítiť prejav pôdy, polohy a ročníka. Prioritou je šetrné spracovanie zamerané na prirodzenosť a vyjadrenie terroiru. Hrozno zberajú výhradne ručne. Výsledkom je odrodové víno, v ktorom sa snúbi práca vinohradníka aj vinára. Každým ročníkom kvalitu hrozna a vína posúvajú neustále vyššie. V ročníku 2016 vyrobili dve vína, v ktorých prebiehalo kvasenie spontánne a v roku 2017 už spontánne kvasila väčšina vín a pri tých zvyšných používajú vybranú “ terroirovú” kvasinku s neutrálnymi kmeňmi. V roku 2017 začali používať ekologické prostriedky na ochranu vinohradov na viac ako 80 %, postupne plánujú prejsť na úplný ekologický režim vo všetkých vinohradoch.