Doprava zadarmo nad 60 €

Víno Hubinský Flóra 2019

Flóra
-10%

Cuveé odrôd Müller thurgau a Muškát Ottonel. Ručný zber, ekologická ochrana vinohradu. Spontánna fermentácia v nerezovom tanku, následne ležalo 6 mesiacov na jemných kvasinkách. Celková síra len 33 mg/l. Intenzívna nasládla vôňa, plná herbálnych vnemov, ktorú doplňajú korenisté a muškátové tóny. Aromatika sa po naliatí do pohára postupne obohacuje a pridávajú sa tóny broskyňovej dužiny a mineralita. Lahodná, šťavnatá a dlho trvajúca chuť s jemnou korenitosťou v závere.


Krajina pôvodu

Slovensko

Región

Malokarpatská oblasť

Typ vína

Biele

Odroda

Müller Thurgau, Muškát Ottonel


Obsah alkoholu

11 %

Cukornatosť

Suché

Objem

0,75 l

Servírovanie

10 - 12°C


Odporúčanie k pokrmom

Syry Gorgonzola, Roquefort, ovocné šaláty


Cena

7,95

7,16

s DPH

+ -

Vinárstvo: Víno Hubinský

Víno Hubinský je rodinné vinárstvo sídliace v malebnej dedinke Vinosady na úpätí Malých Karpát. Pestovanie viniča a vášeň k vínu zdedili po svojich predkoch. 

Je známe, že prvé vinohrady vysadil v tejto oblasti už ich pradedo z otcovej strany v tridsiatych rokoch minulého storočia na hone Grefty vo Vinosadoch a v štyridsiatych rokoch minulého storočia nalieval svoje vína pri príležitosti otvorených viech v rodnej obci. Rodičia bratov Hubinských vysadili svoj prvý vinohrad v polovici osemdesiatych rokov minulého storočia a opäť nadviazali na rodinnú tradíciu veriac v potenciál terroiru malokarpatskej vinohradníckej oblasti vďaka jej bohatej skladbe pôdy na strmých južných svahoch s jedinečnou mikroklímou. 

Tvoriť vína len z hrozna, ktoré si vlastnoručne dopestujú, je ich kľúčom k úspechu, čo potvrdzuje kvalita ich vín. Rok 2004 je zlomový a otec Jaroslav odovzdáva pivnicu synovi Davidovi, ktorý v tom čase práve skončil Vinársku a ovocinársku školu v Modre a veľmi mladý preberá vinárstvo, o dva roky neskôr sa k nemu pridáva jeho mladší brat Peter. 

Ich prvým ročníkom je rok 2008. Plní entuziazmu so záľubou k vínu sa púšťajú do prikupovania vinohradov a zlepšenia starostlivosti o ne. Každoročné skúsenosti posúvajú kvalitu vína stále vyššie. Obhospodarujú do desať hektárov vinohradov v malokarpatskej vinohradníckej oblasti a v priebehu najbližšej dekády chcú zúžiť odrodový profil na šesť odrôd. Dôvodom je to, aby mohli ísť pri pestovaní a tvorení vína z daných odrôd hlbšie. 

Filozofia vinárstva je založená na vysokej kvalite hrozna a odrodovom charaktere vín, v ktorých cítiť prejav pôdy, polohy a ročníka. Prioritou je šetrné spracovanie, zamerané na prirodzenosť a vyjadrenie terroiru. Hrozno zberajú ručne. Výsledkom sú autentické odrodové vína, ktoré odzrkadľujú teroár a majú zrecí potenciál. 

V roku 2016 začali so spontánnou fermentáciou a v roku 2017 prechádzajú na ekologickú ochranu. V roku 2018 sú vinice obhospodarované 100 % ekologicky a všetky vína fermentujú spontánne. Cieľom vinárstva je stať sa biodynamickým. Prvé vlastnoručné výluhy na ochranu vinohradov začínajú používať v roku 2020.


Viac o vinárstve

Pridajte sa k nám na Facebooku Nechajte si zasielať náš newsletter
Rozumiem

Web stránka llwine.sk používa pre zlepšenie používania súbory cookies. Viac sa dozviete v ochrane osobných údajov.